Правилата на #sofia

Заключено
Аватар
Shark
Главен Администратор
Главен Администратор
Мнения: 32
Регистриран на: Нед, 14 Окт 2018, 01:34
Местоположение: Haskovo, Bulgaria
Обратна връзка:

Правилата на #sofia

Мнение от Shark »

ПРАВИЛА ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

1. Всеки потребител е равен с останалите потребители в канала.

2. Всеки потребител има право да изисква от останалите да спазват добрия тон в канала.

3. Обиди и цинизми, публичен abuse, многократен flood, нецензурни или снимки с педофилско съдържание, обяви със сексуална насоченост, както и всякакъв вид Spam/Invite не се толерират и съответния нарушител получава ban.

4. Не се толерират педофилски, крайно обидни и крайно расистки никове. Контролира се от ботовете и операторите в канала.


ПРАВИЛА ЗА ОПЕРАТОРИ

1. Операторите в канала се гласуват от Owners и се добавят при пълно единодушие.

2. Всеки оператор получава +fhlo флагове в ботовете, а в последствие и евентуално +p - ако докаже че е стабилен и може да му се има доверие с команди в eggdrop.

3. Оператор няма право да дава каквито и да е привилегии на който и да е потребител. Контролира се от ботовете и собствениците - при многократни нарушения - следва дел без право на повторно добавяне.

4. Оператор няма право да слага ban за причина различна от Spam/Invite или различна от т.3 или т.4 от правилата за потребители. При системни нарушения - следва дел без право на повторно добавяне.ПРАВИЛА ЗА МАСТЪРИ

1. Мастърите са потребители, доказали се във времето или спомогнали по някакъв начин за развитието на канала.

2. Мастърите следят за работата на операторите.

3. Мастър няма право да добавя чужд хост или хост, различен от този който използва по принцип към своя потребител. При нарушение - следва отнемане на +m флаг за неопределен период или период гласуван от Owners.

4. Всеки Мастър има право да предлага оператори като те минават задължително гласуване, преди да бъдат добавени.

5. За Мастърите важат също т.4 от правилата за оператори, както и т.3 и т.4 от правилата за потребители.1. Оунърите са абсолютната йерархия в канала.

2. Никой - включително мастъри и оператори нямат право да оспорват решения на Оунър/с.

3. Оунър няма право да добавя мастъри без изричното разрешение от собственика, както и оператори без консултация с останалите от екипа.

БОТОВЕТЕ НА #sofia

1. Ботовете в канал #sofia служат за предпазване от нарушители в момент на отсъствие на оператори, както и за по-бърза и адекватна намеса от операторската.

2. Ботовете в канала се определят и одобряват само и единствено от собственика. Всякакви други самоинициативно пуснати ботове ще бъдат премахвани чрез бан/акик.

3. При липса на ботове или сървизес в канала е забранено даването на оп/халфоп/войс без изключения. Само добавените могат да са с оп.

4. При нарушение или каквато и да е злоупотреба с командите в ботовете, Деоп/Кик/Бан на Бот/Оунър - следва автоматичен дел+акик.ДОБРЕ ДОШЛИ В #sofia И ПРИЯТЕН ПРЕСТОЙ И ЧАТ В КАНАЛА

РАСТЕ - НО НЕ СТАРЕЕ!!!
Don`t Hate the Hacker. Hate the Code!
Заключено